Diabetes Fonds

Stap voor stap maken wij het verschil…

Wanneer je je online inschrijft voor de Waterlinie Wandeltocht kun je een vrijwillige donatie doen aan het Diabetes Fonds. Ook kun je net een stapje meer zetten door zelf in actie te komen en je inzet tijdens je wandeltocht te laten sponsoren door je familie, vrienden en kennissen. Maak hiervoor eenvoudig een persoonlijke donatiepagina aan. Kijk op www.diabeatit.nl/waterlinie voor meer informatie en veel gestelde vragen.

Iedereen vrij van diabetes

Diabetes is een van de grootste gezondheidsproblemen van deze tijd: in Nederland hebben 1,2 miljoen mensen diabetes. Het Diabetes Fonds zet zich daarom in om diabetes te voorkomen, verder te werken aan betere behandelingen en te helpen genezen. We willen mensen met diabetes vrijheid teruggeven, met een leven zonder diabetes en zonder de zorgen ervan.
Daarvoor financiert het Diabetes Fonds veelbelovend wetenschappelijk onderzoek naar betere behandelingen en genezing, wat leidt tot meer kwaliteit van leven. Verder zet het fonds zich in om mensen te helpen gezonder te leven, door gezonde keuzes makkelijker, leuk en toegankelijk te maken.

Samenwerking

De Waterlinie Wandeltochten staan in het teken van natuur, cultuur en wandelen. Wanneer je wandelt voel je je fitter en energieker. Bewegen verkleint de kans op diabetes type 2. Bij de meeste mensen met diabetes, zowel diabetes type 1 als type 2, neemt het risico op hart- en vaatziekten af en heeft bewegen een gunstig effect op insulinegevoeligheid. Het Diabetes Fonds omarmt daarom de Waterlinie Wandeltochten. Beide organisaties slaan de handen ineen om mensen op een leuke en makkelijke manier op de been te krijgen enerzijds en hopelijk hiermee ook meer diabetesonderzoek mogelijk te maken.

Het Diabetes Fonds financiert onderzoek naar genezing en betere behandelingen van diabetes. Meer informatie? Kijk op www.diabetesfonds.nl.

Stap voor stap, iedereen vrij van diabetes. Samen krijgen we meer voor elkaar. Alvast bedankt voor jouw bijdragen.

Scroll naar boven